Goesting om mee OPHEF te veroorzaken? - OPHEF
15743
post-template-default,single,single-post,postid-15743,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Goesting om mee OPHEF te veroorzaken?

Hé jij daar,

Je hebt wel een update verdiend als OPHEFMAKER van het eerste uur. Zoals je vast wel hebt gemerkt stonden we tijdens onze eerste week na lancering nogal vaak voor een camera of microfoon.

Die onverwachte media-aandacht was fijn, maar heeft ons meteen met de neus op de feiten gedrukt: er is nog wel wat werk aan OPHEF.
Kon ook moeilijk anders. Idee, website en logo werden op 3 dagen tijd door 7 vrienden uitgewerkt. Dan kan iets niet af zijn. De laatste weken hebben we dan ook hard geschaafd aan een pak zaken.

► Ons dagelijks bestuur werd uitgebreid. We mogen vanaf heden drie vrouwen tot onze gelederen rekenen! Welkomsapplausje!

► Die website kreeg vooral een tekstuele poetsbeurt. Weg met het start-upjargon. Gedaan met de buzzwords. We geloven nog steeds in onze aanpak, maar hebben ons wat laten meeslepen.

► 2 OPHEF campagnes werden bedacht en worden momenteel uitgewerkt. Bedoeling van OPHEF wordt naast ‘burgerparticipatie faciliteren’ ook de samenleving wakker houden adhv krachtige campagnes. Wat OPHEF veroorzaken, zeg maar.

En het belangrijkste: ons idee/concept kreeg een update. We zijn niet langer een partij, maar een platform dat het spanningsveld wil vasthouden tussen politiek en de burger. Dit zijn onze twee doelen:

1) de flow tussen klassieke partijen en burgers beter, toegankelijker en efficiënter maken
2) meer burgers in de politiek krijgen

1) Wij willen niet noch de zoveelste digitale tool ontwikkelen, maar eerder reeds bestaande tools en initiatieven ondersteunen en op elkaar afstemmen.
2) Meer burgers in de politiek krijgen, willen we zo doen: via burgerlijsten onafhankelijken in de gemeenteraden laten zetelen. Heel wat mensen zijn zeer maatschappelijk geëngageerd, maar willen zich niet aan één partij of ideologie te binden.

Via een burgerlijst kan je mee op het beleid van jouw gemeente wegen zonder jezelf te binden aan een partij.

Geen ervaring? Geen erg. De netwerken die jou bij elke stap kunnen begeleiden bestaan al en dienen enkel geactiveerd te worden.
En als er één ding is dat wij kunnen, is het de juiste mensen samenbrengen. Onze rol hierin is ook een blauwdruk creëren die elke burger kan gebruiken.

En wat als je verkozen raakt? Dan is er veel mogelijk; lees hier wat allemaal.

Wat kan jij doen?Ken je experten waar wij absoluut mee moeten babbelen? Heb je ervaring met campagne voeren? Of wil je zelf op een lijst staan? Geef ons dan zo snel mogelijk een seintje!

We gaan de samenleving niet plots radicaal veranderen en dat hoeft ook niet. Maar we willen nu alvast een eerste bouwsteen leggen.

When people think about travelling to the past, they worry about accidentally changing the present, but no one in the present really thinks they can radically change the future.

Are you in? Alvast bedankt voor je steun en tot snel!

Peace out!

HET OPHEF TEAM