Dit is de visie van OPHEF - Het nieuw democratisch platform
15366
page-template-default,page,page-id-15366,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

ONZE VISIE

HOE WIJ HET ZIEN

ONZE VISIE
ONZE VISIE
ONZE VISIE
ONZE VISIE

ONZE VISIE

HOE WIJ HET ZIEN

ONZE VISIE
ONZE VISIE
ONZE VISIE
ONZE VISIE

OPHEF wil niet dat burgers ‘meer aan politiek doen’. Het politieke spel is boeiend, maar zorgt voor heel wat zever. Daarbij is Game of Thrones/House of Cards kijken een stuk interessanter én goedkoper.

Wat we wel willen is burgers een platform aanreiken waarmee ze hun stempel kunnen drukken op het beleid en de samenleving.

Zoals al die andere initiatieven waar we niets meer van horen?

Euh ja, maar met het grote verschil dat we een andere aanpak & structuur hebben.

Wij bieden een werkwijze aan die breekt met de traditionele politiek of hoe die vandaag bedreven wordt. Een werkwijze die technologie optimaal gebruikt om horizontale communicatie te garanderen en goede ideeën om te zetten naar goed beleid.

OPHEF lijkt qua werking en methodologie meer op een start-up waar experimentatie, iteratie en design-thinking centraal staan.

Shit. Buzzword alert! Geen zorgen, dat klinkt misschien als gebakken lucht maar dat is het verre van.

Bovenstaande termen zijn onderdeel van een beproefde methode en mindset die honderdduizenden bedrijven dagelijks hanteren om allerlei problemen efficiënt en doordacht aan te pakken.

Deze methodologie maakt het ook makkelijk om met een klein team en weinig middelen iets duurzaam creëren. Ideaal dus voor een jong politiek platform zoals OPHEF.

Input, expertise en data kunnen dankzij deze aanpak ook constant geleverd worden door de achterban, die eigenlijk geen achterban is. Onze achterban staat in de voorhoede, want zij kunnen agenda, methode en visie mee bepalen , en afhankelijk van een zeer snel evoluerende maatschappij, constant bijsturen.

OPHEF zet geen gezicht of kop op een lijst, maar een werkwijze. Gelijk door wie de post zal ingevuld worden , dat kan tijdens die 5 jaar zelfs wisselend zijn, de werkwijze blijft identiek.

Geen kop die 5 jaar vertrouwen krijgt en daarmee zijn zin doen, geen kop die 4,5 jaar jouw kiesstandpunt negeert en dan 6 maand een charmeoffensief poogt om opnieuw verkozen te raken.

OPHEF is er niet voor jou, jij bent #OPHEF!

Wil je mee OPHEF creëren in Vlaanderen? Nadenken over de toekomst in jouw stad of gemeente? Discussiëren over topics die je na aan het hart liggen? Word dan deel van onze voorhoede. Schrijf je hier in:

HET IS SUPER EASY

STAP 1a